dinsdag, februari 07, 2006

Akkoord artsen ziekenfondsen 2006-2007

Het nieuwe akkoord artsen-ziekenfondsen voor 2006 en 2007 verscheen in het Staatsblad. De medicomut sloot dit akkoord in de vroege ochtend van 20 december, na een marathonvergadering.
De nieuwe conventie voorziet een indexering met 2,26% van alle prestaties, behalve voor een zestal sterk stijgende specialismen waaronder oftalmologie, plastische heelkunde, radiotherapie en neurochirurgie. In tegenstelling tot de vorige conventie zijn aan de toekenning van de index dit keer geen voorwaarden verbonden.
Blikvanger voor huisartsen is de herwaardering van de verhoogde en multipele huisbezoeken. Ook het nachttarief voor consultaties gaat de hoogte in. Daarnaast is er de stapsgewijze verhoging van het GMD-honorarium: op 1 februari 2006 komt er 2 euro bij, op 1 oktober 2007 nog eens 3 euro. Het tarief bedraagt dan 25 euro. Verder worden de beschikbaarheidshonoraria uitgebreid tot de vrijdagavond en tot de vooravond van feestdagen.
Bij de specialisten vallen vooral de gynaecologen in de prijzen. Het tarief voor een bevalling wordt in twee stappen verder opgewaardeerd. Ook de geriaters en de pediaters krijgen een extra budget. De oftalmologen mogen rekenen op extra geld voor de faco-emulsificatie, voor de klinisch biologen komt er geld vrij voor moleculaire biologie.
In 2006 wordt het sociaal statuut geïndexeerd tot 3.142 euro. Partieel geconventioneerde artsen mogen rekenen op 1.860 euro.
Zie ook www.medisurf.be

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home