zondag, februari 05, 2006

beldonor: laat je ook registreren

Sinds de lancering van de Beldonorcampagne op 28 juni 2005 hebben maar liefst 11.438 nieuwe kandidaten zich officieel als donor laten registreren. Hiermee is het aantal geregistreerden gestegen van 33.850 naar 45.288. Hier tegenover staan 2.003 verklaringen van verzet (gestegen van 190.578 naar 192.581).
De cijfers komen van het Nationaal Register. Ze tonen duidelijk de impact van een volledige en duidelijke informatie rond orgaandonatie. Sinds de lancering van de Beldonor-campagne op 28 juni zijn verschillende middelen zoals een website en folders ingezet om de Belgen te doen nadenken over orgaandonatie en iedereen bewust te maken van het nijpende tekort aan donoren waarmee ons land kampt. Tot nu toe bezochten 21.744 mensen de campagnewebsite http://www.beldonor.be./
Isabelle Sénépart, transplantcoördinatrice in het Brusselse ziekenhuis C.H.U. Brugmann, toont zich eerder tevreden met het behaalde resultaat. “Het streefdoel van deze campagne, die dankzij de steun van diverse verenigingen en het medisch korps tot stand is gekomen, is orgaandonatie onder de Belgische bevolking bespreekbaar te maken. Orgaandonatie moet uit de taboesfeer komen. Dit is de eerste stap. Daarna moet ieder van ons zijn eigen keuze maken door naar het Gemeentehuis te stappen en de verklaring te ondertekenen. Het is een eenvoudige procedure. De cijfers zijn sinds de lancering van de campagne duidelijk gestegen, maar we zijn er nog niet! In 2006 moeten we meer doelgericht communiceren. We denken hierbij aan het medisch en paramedisch personeel, en de middelbare scholieren”.

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home