woensdag, februari 01, 2006

betere gezondheidszorg door een gmd?

Regelmatig worden we gewezen op de voordelen van een GMD (globaal medisch dossier): remgeldvermindering (je portemonnee!), vermijden van dubbele onderzoeken en onnodige behandelingen.
Wie kan daar tegen zijn? Niemand toch..
Maar wat als je huisarts zijn praktijk deel met een of meer andere artsen? Het GMD kan maar door één arts worden aangelegd. De kans is groot dat je bij een raadpleging een andere arts treft en de remgeldvermindering misloopt...
Typisch ons landje? Als meerdere artsen in een groepspraktijk samenwerken, hebben ze allemaal toegang tot je dossier. Theoretisch geniet je bij elke arts in zo een praktijk de remgeldvermindering. Als de geconsulteerde arts het GMD niet zelf heeft aangelegd, moet hij op het attest voor verstrekte hulp wel het erkenningsnummer van de dokter die je dossier opende en de letter G noteren... WOEHA eenvoudig toch of toch maar beter even Kafka inschakelen om onze gezondheidszorg een stukje te vereenvoudigen...

O ja, sedert 1 februari kost het aanleggen van een GMD je 22 euro, het blijft zo dat je dit bedrag volledig terugbetaald krijgt via je ziekenfonds!

1 Comments:

At 19:57, Anonymous Schoonbroer said...

Er zijn een hele hoop software-fabrikanten die zulke GMD's actief verkopen. Maw programma's die uitwisseling op verschillende niveaus (in een ziekenhuis, tussen arts en ziekenhuis, enz) aankunnen.

 

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home