zondag, februari 05, 2006

BVAS steunt BASTA

"We hebben niets tegen verantwoord en goedkoop voorschrijven, maar we verzetten ons wel tegen de toenemende druk op ons voorschrijfgedrag", liet de Franstalige Uhak weten in de artsenkrant 1727. Meteen werd de operatie 'BASTA!' gelanceerd. Die krijgt nu ook de steun van het syndicaat Moens.
Goedkoper
Bij goedkopere geneesmiddelen geeft de Bvas de voorkeur aan merkgeneesmiddelen waarvan de prijs werd verlaagd "omdat we het onderzoek en de verlaging van de prijs voor geneesmiddelen wensen te bevorderen". Er is niets op tegen dat artsen informatie krijgen over hun voorschrijfprofiel inzake goedkopere geneesmiddelen. Wel is de dwang van de regering via voorschrijfverplichtingen met sancties uit den boze. De Bvas herinnert eraan dat ze in dat verband een klacht heeft neergelegd bij de Raad van State.
Daarom dus de steun voor 'BASTA' voor zover die actie zich richt op "de dwangmaatregelen en de dwaze sancties waar deze informatie de eerste fase van is". De actie bestaat erin dat artsen hun geneesmiddelenprofiel terugsturen naar het Riziv en er in grote, rode letters het woord BASTA over schrijven.
En als patiƫnt? vraag bewust naar de goedkoopste medicatie.. in samenspraak met je arts!

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home