donderdag, februari 09, 2006

verkoop contactlenzen via intranet

Meer en meer kun je contactlenzen kopen via internet. Dat is niet naar de zin van de vakorganisatie van opticiens stellen verscheidene kranten.
Op verzoek van minister van Volksgezondheid Rudy Demotte hebben de opticiens hun bezwaren uiteengezet. De minister belooft een onderzoek.
"Al enige tijd volgen wij de websites die contactlenzen verkopen", zegt Laurette Slegten, die als juriste verbonden is aan de Algemene Professionele Opticiens- en
Optometristenbond van België (APOOB). "Volgens ons schuilt daar een gevaar voor de volksgezondheid. Wie on line lenzen bestelt, krijgt niet het professioneel advies van een erkend opticien. Dat kan serieuze problemen opleveren. Gelukkig volgt minister Demotte ons. Een kabinetsmedewerker nam contact op met het verzoek onze bezwaren op te lijsten. Dat is intussen gebeurd, en de minister belooft een onderzoek."
Toch ziet het ernaar uit dat de contactlenzenverkoop via internet nog zal stijgen. "Wij hebben al een succesvolle website", zegt Antwerpenaar Lucas Cuperus van LensOnline.be. "En over twee weken hervatten we de verkoop via eBay.be."
"Wij geloven dat we al deze praktijken binnenkort kunnen laten beëindigen", klinkt het ferm bij APOOB. "In Groot-Brittannië loopt momenteel een klacht tegen de verkoop van contactlenzen via eBay. Die zaak volgen we op de voet."
Vraag blijft wat je als klant verwacht.. jouw idee?
Partena OZV voorziet alvast verschillende voordelen: optiek en ooglasertherapie én een korting van 15% bij de aankoop van een bril of lenzen bij onze partner-opticiens.

1 Comments:

At 15:24, Anonymous tat said...

Die oogartsen lopen hun commissies op contactlenzen mis ... ? Als het wordt het verboden om online te kopen in Belgie dan haal ik mijn contactlenzen wel uit een buurland. Ik ben wijs genoeg om die bemoeizucht van APOOB en de overheid te ontvluchten.

 

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home