donderdag, juni 08, 2006

behandeling psoriasis

Het blijft opvallend hoeveel mensen niet weten welke behandelingswijzen er bestaan voor bepaalde ziektes. Een praktijkvoorbeeld is gelinkt aan psoriasis en wordt besproken op gezondheid.be.
Sinds 2006 is er een nieuw geneesmiddel, een zalf die twee bestanddelen samenbrengt in één tube: calcipotriol (een vitamine D-achtige stof) en betamethasondipropionaat (een corticosteroïd). Bij 2 van de 3 patiënten zouden na 4 weken behandeling de psoriasisplekken uitermate verbeterd of volledig verdwenen zijn. Naar schatting laat slechts 50% van de patiënten zich behandelen. Vaak laten patiënten de behandeling schieten omdat ze te omslachtig is of niet snel genoeg een goed resultaat oplevert. De behandeling van psoriasis is gericht op het wegwerken van de rode, schilferende huidplekken en het normaliseren van de vernieuwing van de huid. De nieuwe medicatie werkt als enig middel tegelijk in op de ontsteking van
de huid en op het normaliseren van de celdeling.

Het is duidelijk dat er 2 belangrijke weetjes zijn: psoriasis is niet besmettelijk en kan vandaag goed en effectief behandeld worden.
Meer info lees je op www.samentegenpsoriasis.be

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home