woensdag, juni 14, 2006

betalingsmodaliteiten op het web en in de zorg

Betalingsmodaliteiten op websites en/of in de zorg: op vandaag zijn ze en blijven ze vaak beperkt. De moeite waard om verder te onderzoeken wat nieuwe betalingsmogelijkheden als extra troef zullen hebben..
Iemand ervaringen?
Na het minder dan succesvolle Banxafe-initiatief probeert Banksys opnieuw
het online betalen via de Bancontact-bankkaart gangbaar te maken. Deze keer is
geen aparte en dure kaartlezer nodig. De nieuwe betalingsdienst werkt via
bestaande thuisbankiersoftware.
In Belgi├ź is er traditioneel veel weerstand om online te betalen met een kredietkaart van Visa of een andere instelling. Ook diensten als PayPal - vaak gelinkt aan een kredietkaart - zijn minder populair.
Banksys gelooft dat het daarom belangrijk is om betalingen via de Banksys-debetkaart mogelijk te maken. Groot voordeel aan de aanpak: de meeste mensen hebben een Bancontact-kaart en vertrouwen het merk.
Eerdere pogingen om Bancontact online te gebruiken, liepen spaak. Niet alleen omdat gebruikers een aparte kaartlezer moesten aanschaffen (de C-Zam PC), maar ook omdat er maar weinig winkels waren die het systeem ondersteunden.
Het nieuwe systeem - een samenwerking tussen Banksys en concurrent Ogone - is heel wat eenvoudiger. Een betaling verloopt in twee fasen. Eerst geeft de consument op een pagina van de winkel waar hij iets koopt, zijn naam, 17-cijferig kaartnummer en vervaldatum in. In de volgende fase wordt de surfer doorgestuurd naar de thuisbankiersite van zijn bank, alwaar hij de transactie goedkeurt. De betaling gebeurt onmiddellijk, want de Bancontact-kaart is een debetdienst.
Momenteel is de dienst beschikbaar voor enkele banken: Dexia, Fortis, ING en VDK Spaarbank. In een latere fase zou de dienst ook toegankelijk worden voor klanten van andere banken.
Blijft nog het probleem van de ondersteuning door webwinkels. Voorlopig is die zeer mager, zoals blijkt uit deze lijst. Na aftrek van liefdadigheidsorganisaties blijven niet veel (reeds actieve) winkels over. Een reeks Coming Soon-etiketjes belooft echter beterschap voor de toekomst. Geïnteresseerde handelaars die de dienst willen aanbieden, moeten gaan aankloppen bij Ogone.
Bron: http://www.zdnet.be/news.cfm?id=57594&mxp=109

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home