maandag, augustus 21, 2006

advies vaccinaties seizoensgebonden griep

Het advies van de hoge gezondheidsraad rond de vaccinaties tegen seizoensgebonden griep 2006-2007 is uitgegeven. Het besluit is voorspelbaar wat betreft de risicopersonen die voorrang moeten krijgen voor de vaccinatie tegen seizoengebonden griep:
  • Groep 1 : personen met risico voor complicaties, d.w.z. alle personen ouder dan 65 jaar, alle personen die in een instelling opgenomen zijn, alle patiënten vanaf de leeftijd van 6 maanden die lijden aan een onderliggende chronische aandoening, ook indien gestabiliseerd, van de longen, het hart, de lever, de nieren, aan metabole aandoeningen, of aan immuniteitsstoornissen (natuurlijk of geïnduceerd), kinderen tussen 6 maanden en 18 jaar die een langdurige aspirinetherapie ondergaan.
  • Groep 2 : alle personen werkzaam in de gezondheidssector en in rechtstreeks contact met personen van groep 1.
  • Groep 3 : zwangere vrouwen die in het tweede of derde trimester van hun zwangerschap zijn op het ogenblik van de vaccinatie
  • Groep 4 : alle personen tussen 50 en 64 jaar, zelfs indien ze niet aan een risicoaandoening lijden, want er is één kans op drie dat ze ten minste één complicatierisico vertonen, vooral personen die roken, excessief drinken en zwaarlijvig zijn

Advies rond het vaccin vraag je best aan je huisarts. In de meest gevallen kan je via je ziekenfonds een (volledige) terugbetaling van het vaccin bekomen.

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home