vrijdag, augustus 11, 2006

handleiding muggen bestrijden

E-gezondheid bezorgt 10 tips om muggen doeltreffend te verdrijven, dat wil je toch delen met anderen?

1) De werkzame duur van een antimuggenproduct is een zeer belangrijke factor. De doeltreffendheid van een antimuggenmiddel wordt dus bepaald door de duur van zijn afwerende werking op de muggen.
2) De doeltreffende antimuggenmiddelen zijn de producten met de hoogste concentraties van de volgende werkzame bestanddelen: DEET, IR3535, icaridine, citriodol en EDH.
3) Essentiële oliën en citronnella hebben weinig effect op muggen.
4) Het gelijktijdige gebruik van zonnecrème = en muggenwerend middel vermindert het effect van beide producten aanzienlijk.
5) Precies daarom ook zijn muggenwerende producten die zowel zonnewerende als muggenwerende stoffen bevatten af te raden.
6) De doeltreffendheid van het muggenwerend product hangt in grote mate af van hoeveel je ervan gebruikt: hoe minder je ervan op de huid smeert, hoe kleiner het effect.
7) Verstuif geen muggenwerende spray op je gezicht, want de producten bevatten toxische stoffen die best niet worden ingeademd.
8) Voor alle antimuggenmiddelen geldt: mijd de lippen, de mond, de neus (slijmvliezen!) en de ogen.
9) Gebruik nooit een antimuggenproduct bij kinderen onder de 3 maanden. Bescherm ze liever met een klamboe (muskietennet).
10) De muggenwerende producten om kleren en klamboes te behandelen moeten dezelfde werkzame bestanddelen bevatten als de hierboven vermelde stoffen, maar dan in een speciale versie voor textiel.

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home