woensdag, augustus 23, 2006

nederlanders in belgische ziekenhuizen - een vereenvoudiging

Onder andere het Nieuwsblad laat weten dat
Het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL), dat vestigingen heeft in Genk en Lanaken, vereenvoudigt de administratieve rompslomp voor zijn Nederlandse patiënten. Dankzij een samenwerking met twee Nederlandse zorgverzekeraars, wordt de Nederlandse patiënt tijdelijk bij een Belgische ziekenfonds ingeschreven.
In het verleden moesten Nederlandse patiënten die zich in een Belgisch ziekenhuis inschreven steeds een garantiebewijs halen bij hun zorgverzekeraar om aan te tonen dat ze de ziekenhuisfactuur konden betalen. Dankzij de samenwerking met de verzekeraars Achmea en VGZ kunnen de Nederlanders zich met een Europees document inschrijven bij de Belgische onafhankelijke ziekenfondsen. Die betalen op hun beurt het ZOL en factureren door aan Achmea en VGZ. Het systeem betekent een aanzienlijke administratieve vereenvoudiging en er is de zekerheid dat de ziekenhuisfactuur betaald wordt.

Nederlanders die zich laten opereren, verzorgen in een ander Belgisch ziekenhuis of Nederlanders die niet aangesloten zijn bij Achmeo of VGZ zijn natuurlijk ook welkom. Zij nemen best contact op met hun Nederlandse zorgverzekeraar of een Belgisch ziekenfonds.

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home