dinsdag, augustus 15, 2006

thinspiration: anorexia in kwadraat

Op één stonden ze net stil bij wat Kate Moss, Victoria Beckham, Calista Flockhart en Paris Hilton gemeen hebben?
Ze zijn rolmodellen of de 'thinspiration' voor de leden van de Pro Anorexia Beweging, een angstaanjagend en recent fenomeen op het internet dat het mager zijn verheerlijkt en dat onlangs vanuit Amerika is overgewaaid naar Europa.
Koppen surfte op het internet en ontdekt een alsmaar groeiend aantal Pro Anorexia of Pro Ana -websites. Ze bieden een volledige levensstijl aan met tips en aanwijzingen om jezelf uit te hongeren. Meisjes met eetstoornissen vinden elkaar op de talrijke forums en wisselen er foto's uit van uitgemergelde modellen. Sommige sites beschouwen de eetstoornis anorexia nervosa zelfs als een bewuste keuze en geen ernstige ziekte. Bepaalde van de websites gaan steeds verder en gebruiken fotoshop-computerprogramma's om foto's te manipuleren. Ze maken modellen vel over been, de zogenaamde 'bone thinspiration'. Duizenden tienermeisjes surfen nu al op de vele Pro Ana Websites en spiegelen zich aan de graatmagere voorbeelden. Op dit moment weet nog niemand wat daarvan de gevolgen zijn. Maar dat deze websites gevaarlijk kunnen zijn, staat buiten kijf.
Streven naar een gezond gewicht doen de meesten onder ons, maar wat je vindt op het web is niet gezond te noemen.. Problemen met je gewicht op een normale manier aanpakken lijkt me de uitdaging voor dik en dun..

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home