dinsdag, september 19, 2006

artsen stoppen er mee om 18 uur

De Standaard laat weten dat "een meerderheid van huisartsen en specialisten aangeeft dat ze de deur om 18 uur willen sluiten. Een deel vindt 19 uur nog aanvaardbaar. Een kleine 50% van de artsen vinden een hoger honorarium (ereloon) na 18 uur hét middel om dat doel te bereiken."
Op vandaag bestaat reeds nomenclatuur die de arts hoger honoreert na 21 uur en in het weekend of op feestdagen. Ik denk dat iedereen volgt dat een artsbezoek meer kost in het weekend, 's nachts of op een feestdag.
Ikzelf volg alvast niet dat een arts de uren van de supermarkt kan volgen. Het is logisch ook buiten de kantooruren een beroep te kunnen doen op een zorgverstrekker zonder als patiënt financieel gepenaliseerd te worden, niet?

1 Comments:

At 20:58, Anonymous Johan said...

Het is ook logisch dat artsen en andere zorgverstrekkers recht hebben op een privé leven na de kantooruren. Veel patiënten kunnen overdag gaan, maar gaan 's avonds uit gemakzucht (lees: wanneer winkels en andere zaken dicht zijn).
Moet je overdag werken, dan is een attest van de arts een wettige reden voor een afwezigheid op het werk, voor de duur die nodig is voor de raadpleging. Bij ziekte neem je gewoon een dag ziekeverlof, ga je overdag naar de arts, en zorg je dat je attest binnen de wettelijke termijn bij je werkgever is. Laat me stellen dat 80% van de raadplegingen die na 18 uur plaatsvinden, ook overdag zouden kunnen plaatsvinden.

 

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home