woensdag, september 13, 2006

gentse huisartsen krijgen wachtposten.

De Gentenaar laat weten dat al wie ziek wordt in het weekeinde, vanaf januari 2007 in Gent terecht zal kunnen in een huisartsenwachtpost.
Doelstelling: op die manier de spoeddiensten van de ziekenhuizen ontlasten en het aantal huisbezoeken inperken. Sinds 2000 kunnen Gentenaars die in het weekeinde of op feestdagen een dokter nodig hebben, terecht op een centraal telefoonnummer. Een receptioniste wijst er de patiƫnten de weg naar de dokter van wacht. De wachtdiensten zijn tot nu toe regionaal georganiseerd. Zo is er bijvoorbeeld een dokter van wacht voor Gentbrugge-Ledeberg en een andere voor Mariakerke-Wondelgem. De patiƫnt kan bij die dokter langsgaan of kan hem vragen om op huisbezoek te komen.
Vanaf het eerste weekeinde van januari 2007 wordt het systeem helemaal omgegooid. Dan zal elke Gentenaar terechtkomen bij een van de twee vaste huisartsenwachtposten. De Huisartsenvereniging staat zelf in voor een post aan de Martelaarslaan.
In het kostenbesparend effect van dit item daar geloof ik in. Het zal alvast meer effect hebben dan de spoedforfait die de federale overheid - even - invoerde..
Iemand een idee of dit initiatief van huisartsenwachtposten ook in andere steden zal opgestart worden?

1 Comments:

At 09:10, Blogger Ilse Jansoone said...

Handige info, thx! Ik heb het meteen in mijn mobieltje opgeslagen.

 

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home