maandag, oktober 09, 2006

gratis brilglazenBepalen wanneer de aankoop van kinderbrilglazen een terugbetaling zal kennen is niet eenvoudig.

  • Momenteel zijn glazen voor kinderen, jonger dan 12 jaar, terugbetaalbaar voor eender welke dioptrie, maar slechts eenmaal in hun leven.
  • Voor de dioptrie vanaf + of – 8,25, bedraagt de vernieuwingstermijn 1 jaar behalve als het nieuwe glas minimaal een dioptrieverschil van 0,5 in sfeer of in cilinder vertoont. In dit geval, mag het glas altijd vernieuwd worden.
  • Een extra uitzondering is er voor kinderen jonger dan 7 jaar: de vervangen glazen worden ook terugbetaald als de voorgeschreven glazen een dioptrie hebben tussen 4,25 en 8,00 of - 4,25 en - 8,00 en als er een variatie is van ten minste 0,5 dioptrie of als er een termijn van 2 jaar verstreken is, in vergelijking met de vorige levering.
Volg je nog?

Op 1 december wijzigt de laatste regel:
Alle kinderen met slechte ogen jonger dan 12 jaar hebben vanaf 1 december recht op een terugbetaling van brilglazen. De terugbetaling geldt voor kinderen met een afwijking tussen -4,25 en -8,00 of tussen +4,25 en +8,00. Om na verloop van tijd recht te hebben op nieuwe kosteloze brilglazen moeten de ogen 0,5 achteruit of vooruit zijn gegaan.

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home