maandag, januari 29, 2007

hartleeftijd berekenen

Dagelijks sterven in België 110 mensen aan hart- en vaatziekten en worden er 550 mensen omwille van dezelfde problemen opgenomen in een ziekenhuis. Nochtans berekende de wereldgezondheidsorganisatie in 2005 dat in 80 procent van de gevallen het overlijden vermeden had kunnen worden door eenvoudige preventiemaatregelen.
Daarom organiseert Becel in samenwerking met de Belgische Cardiologische Liga, artsen en diëtistenverenigingen Becel’s Nationaal Hartonderzoek. In 15 Belgische steden kunnen mensen tussen februari en april gratis de leeftijd van hun hart laten berekenen door een medisch team. Ze meten je cholesterol, bloeddruk, BMI en bloedsuikerspiegel. Op basis van die resultaten en de antwoorden op een vragenlijst wordt berekend of je hart jonger of ouder is dan je zelf werkelijk bent.
Begin alvast bij het verlagen van je eigen cholesterol!

bron: de standaard

Labels: , ,

4 Comments:

At 14:54, Anonymous Voeding & Gezondheid in de Media said...

Ik zou "gezondheidscheck's" door uw huisarts laten uitvoeren, en niet door een voedingsmiddelenbedrijf als Unilever [Becel], die geheel toevallig "gezondheidsbevorderende" middelen fabriceert als cholesterolverlagende nepboter.

 
At 11:36, Anonymous Anoniem said...

hallo,
sorry om je via deze weg te contacteren maar ik kan nergens je mail vinden.
Misschien kent u www.adhese.com , we verzorgen specifieke ads op nichesites en blogs en ik had graag uw blog aan onze portfolio toegevoegd.
Kan je me even mailen ?
sven@adhese.com

de groetjes

 
At 12:43, Anonymous Anoniem said...

Mediteren kan ook goed voor het hart zijn aangezien het stress reduceert.

 
At 15:13, Anonymous Anoniem said...

Die test vraagt alleen of je dik bent en of je rookt. Vraagt niet naar beweging, voeding, slaaptijd, werkomstandigheden, leefomstandigheden. Hoe kunnen die nu aan een hart leeftijd komen?

 

Een reactie plaatsen

Links to this post:

Een link maken

<< Home