woensdag, juli 25, 2007

veilingsite tandzorgen

De Nederlanders bijten de spits af. Vanaf dit najaar kunnen tandartsen bieden op behandelingen die klanten nodig hebben.
Het concept is eenvoudig: op een website registreer je wat je nodig hebt (een kroon, brug of kunstgebit,..), daarna kunnen geregistreerde tandartsen bieden voor welke zij prijs zij willen leveren. Er wordt zelfs een kwaliteitsluikje toegevoegd op de site staat, zoals op gekende veilingsites zal je ook kunnen lezen vroegere patiënten van die betreffende zorgverstrekker vonden.
Een soortgelijk inititiatief bestaat al in Duitsland. Hun initiatief willen ze ondertussen uitbreiden naar fysiotherapie, oogheelkunde en andere niet-spoedeisende hulp.
De manier van zorg organiseren in Duitsland en Nederland is anders dan in België. De Nederlandse zorgverzekeraars zijn positief over deze manier om artsen en patiënten bij elkaar te brengen (zij kopen immers zorg in voor hun klantenportefeuille).
In ons Belgisch zorgstelsel lijkt me zo een opzet iets minder evident. De basisterugbetaling is gelijk. Als je daarbij nog zorgt dat je langs gaat bij een geconventioneerde arts dan heb je als Belgische patiënt een grote prijszekerheid. Toch denk ik dat we dit soort initiatieven moeten opvolgen..
Binnenkort Ebay Health? Of toch maar rekenen op een extra verzekering die je (on)verwachte tandzorg in België terugbetaald?

Labels: , ,

2 Comments:

At 09:41, Blogger Ilse Jansoone said...

Ongelooflijk ;-)

 
At 23:23, Anonymous 100% Mike said...

Het is te hopen dat ze zoiets op een SEH niet gaan doen...

 

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home